21.12.13

Guilty Pleasures : Films

Ik ben gek op films. Voornamelijk films die inhoud hebben en waarvan ik weet dat ze goed zijn. Maar soms heb ik stomweg niet de energie om een hoogstaande blockbuster te kijken. Dus vind ik het soms heerlijk om op een luie vrijdagavond een film te kijken die nergens over gaat. Zo'n slechte wijvenfilm waarbij je steeds weer kan raden hoe het afloopt. Vandaar dat ik vandaag twee van mij lievelingsfilms met jullie deel. Ze vallen niet allebei 100% in de romantische comedy categorie, maar zijn toch wel enigszins gênant om voor uit te komen.
 
View from the Top (2003)Als eerste View from the top. Toen ik klein was keek ik deze film samen met m'n nichtje als ik bij haar ging logeren. Ik kan letterlijk elk woord meepraten en ken alle achtergrondliedjes uit m'n hoofd. Het verhaal gaat over de jonge Donna Jensen die ervan droomt haar kleine dorpje achter zich te laten en het te maken in de grote wereld die daar buiten ligt. Als ze het boek van de beroemde ex-stewardess Sally Waston in handen krijgt weet ze dat haar uitweg ligt in het worden van een stewardess. Er is enkel één probleempje, Donna heeft nog nooit met een vliegtuig gevlogen. Tijdens haar reis naar de top maakt ze vrienden en vijanden voor het leven.







Als tweede Ella enchanted. Net als de vorige, kan ik ook deze film woord voor woord meepraten. Afgelopen Koninginnedag vond ik deze op dvd voor een euro. Ik ben nog nooit zo blij geweest met iets tweedehands aangezien ik de film was kwijtgeraakt en toen nooit meer op dvd heb kunnen vinden. Het verhaal speelt zich af in een Harry Potter achtige fantasie wereld waarin sprookjes tot leven komen. De mooie Ella heeft bij haar geboorte een vloek over zich gekregen waardoor ze alles moet doen wat andere van haar vragen. Dit maakt haar leven erg moeilijk, zo moeilijk dat ze op een geven moment iets moet stelen van iemand en zwaar in de problemen komt. Dit is voor Ella het punt om op zoek te gaan naar de elf die haar de vloek gaf, zodat ze het kan terugdraaien.
 
 
Tot morgen,

Julie Joanne

1 opmerking: