22.3.14

Book Review: Beauty - Lauren Conrad


Een paar weken terug kreeg ik van een vriendin het boek ''Beauty'' van Lauren Conrad. De schrijfster ken je vast van haar rol in de MTV serie ''The Hills'', haar blog, of het modellenwerk wat ze doet. Voor ''Beauty'' schreef Lauren al 7 andere boeken met overeenkomende thema's.

 
Het boek is ingedeeld in twaalf hoofdstukken waarvan vijf hoofdstukken onder ''voorbereiding'' vallen en de andere zeven onder ''aan de slag''. Theorie en praktijk dus.
 
 
Het eerste hoofdstuk gaat over het vinden van je eigen schoonheid. Lauren verteld wat beschamende ''beautyfails'' uit haar jongere jaren en laat haar schoonheidsevolutie zien door middel van oude foto's.
 
 
Hoofdstuk twee en drie gaan over huid- en haarverzorging. Naast wat basic tips die ik al kende legde Lauren voor mij ook een aantal nieuwe dingen uit. Daarnaast heeft ze het ook over methodes en producten die je het beste kan ontwijken.
 
 
Hoofdstuk vier en vijf gaan over stress, voeding en fit zijn. Je zou misschien niet verwachten dat een boek over uiterlijke verzorging een hoofdstuk genaamd ''stress'' zou hebben, maar Lauren laat zien dat bijvoorbeeld stress en puistjes een sterk verband hebben.
 
 
De volgende drie hoofdstukken gaan over make-up. De foto's leggen duidelijk uit hoe je bij jezelf een party of juist dagelijkse look kan maken. Het verschil tussen geen en een heel klein beetje make-up wordt erg goed aangegeven.
 
 
Het negende en tiende hoofdstuk gaan over haar, van simpele krullen tot ingewikkeldere kapsels. De stap-voor-stap foto's leggen je uit hoe je bijvoorbeeld een vissengraat- of godinnenvlecht maakt.
 
 
Hoofdstuk elf gaat over nagels. Hoe verzorg je jouw nagels het best? Welke kleuren staan jou het beste? En ga zo maar door.
 
 
Het laatste hoofdstuk neemt je terug in de tijd naar de schoonheidsidealen van de jaren '20 tot '70. De outfits die Lauren hierin aanheeft zijn prachtig om te zien.
 
 
Lauren Conrad heeft een mooi boek geschreven vol handige tips en tricks. Als je niet veel af weet van make-up en dergelijke kan dit boek een goed begin zijn. De basic dingen worden dan ook uitgebreid besproken. Voor mijzelf is het een mooi boek om te hebben, maar is het niet erg horizon verbredend.
 
Te bestellen bij Bol.com voor 17,99
 
 
3/5
 
Love,

Julie Joanne

9 opmerkingen:

 1. 1 van mijn favoriete beauty boeken! ik vind het echt zo'n mooi boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thank you so much for the follow.
  Follow you back on bloglovin.
  Btw,I'm also on Instagram,maybe you like my account?
  Lovely greets from germany ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het boek ook, vind het helemaal geweldig. Echt een super fijne schrijfstijl heeft zij en prachtige foto's <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het ook een leuk boek, vooral omdat er ook zoveel persoonlijke stukjes in komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Thanks, for your lovely comment. ;-)
  Keep in touch...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wil dit boek ook nog steeds zo graag! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk! ik heb 'style' ook, maar ben super benieuwd naar beauty!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vergeet telkens dat ik dit boek moet aanschaffen. Ziet er erg tof uit om te lezen, zeker met al die persoonlijke stukken erin. Ben aan 't twijfelen tussen Style en Beauty!! X Eline

  BeantwoordenVerwijderen