15.3.14

Movie Maand: Maart

Ondanks het blokken voor schoolexamens heb ik de afgelopen tijd af en toe de kans gehad om een film te kijken. Mijn obsessie voor bewegende beelden werd dus gelukkig in leven gehouden. Zijnde de hipster die ik ben, ontwijk ik normaal zoveel mogelijk 'mainstream' films en stort ik mij in de arthouse categorie. Maar de afgelopen tijd heb ik toch ook heel wat beter bekende films gekeken. Vandaar 5 films op een rijtje die ik de afgelopen tijd heb gezien en die jij misschien wil kijken in deze Movie Maand: Maart.

Delivery Man


David Wozniak is een spermadonor die onder het pseudoniem "Starbuck" bekend staat bij de spermabank. Op een dag komt hij er achter dat hij al 533 kinderen op aarde heeft gezet. Wanneer een grote groep van hen de spermabank vraag om de identiteit van de donor vrij te geven staat David voor een moeilijke beslissing. Tegelijkertijd probeert zijn vriendin er achter te komen of David wel een geschikte vader is.
 
Remake van een Franse film genaamd ''Starbuck''. Zorgt voor dat lekkere ''happy'' gevoel wat je hebt na het kijken van een film.

Her


 
Theodore is een eenzame schrijver. Hij schaft zich een nieuw ontwikkeld besturingssysteem aan dat bestemd is om in alle behoeften van diens gebruiker te voorzien. Tot grote verbazing van Theodore ontspint zich een romantische relatie tussen hem en het besturingssysteem.

 
Visueel erg sterk, zet je aan het denken. Zal de wereld er echt zo uitzien over een aantal jaar?
 

The Kings of Summer


 
Joe Toy staat op het punt om volwassen te worden. Hij raakt echter meer en meer gefrustreerd door de pogingen van zijn vader, Frank, om zijn leven te beheersen. Om voor eens en voor altijd vrij te zijn ontsnapt hij samen met zijn vriend Patrick en een vreemde jongen genaamd Biaggio naar een open plek in het bos. Ze willen hier een huis gaan bouwen, weg van verantwoordelijkheid en ouders. Zodra hun geïmproviseerde woning klaar is voelen ze zich de koning te rijk in het bos.

 
Heerlijke coming-of-age film vol humour en herkenbare tienerproblemen.

In A World


Een onder de maat presterende stemcoach wordt gemotiveerd door haar vader, de koning van de filmtrailer voice-overs, om haar aspiraties om een grote ster te worden na te streven. Te midden van trots, seksisme en een disfunctionele familie probeert ze het te maken in de wereld van de voice-overs.

 
Niet helemaal mijn ding, maar ok├ę voor een luie zondagmiddag.

Submarine


We ontmoeten de vijftienjarige Oliver Tate. In zijn hoofd is hij een genie, in realiteit is hij sociaal onberekenbaar en niet populair. Deze zomer heeft hij als doel een vriendinnetje te krijgen en het huwelijk van zijn ouders te redden. Zijn moeder staat namelijk op het punt er vandoor te gaan met de buurman.

 
Wat een heerlijke film is dit toch. Lekker vaag en arty-farty, ik hou er wel van.
 
Love,

Julie Joanne

7 opmerkingen:

 1. Ik ken ze allemaal nog niet, dus weer wat nieuwe films voor op mijn 'to watch lijstje' ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tnx for the tips :) Ik ben zelf ook altijd meer van de arthouse films en voor de afwisseling soms weer een lekkere blockbuster.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuke films, moet ik echt eens gaan onthouden. Altijd als ik een film wil kijken weet ik nooit welke haha. Vind je het leuk om mee toe doen aan mijn win-actie? Kijk even op mijn blog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. The kings of summer heb ik net binnen. Ik ben benieuwd! XO

  POLAROID GIVEAWAY!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuke trailers ik ga er sowieso twee onthouden liefs, x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wonderful post...I like your blog.^^
  Maybe follow each other on bloglovin?
  Let me know follow you then back.
  Lovely greets Nessa

  BeantwoordenVerwijderen