11.2.14

5 geweldige covers (die je niet mag missen)

Er zijn weinig dingen die ik moeilijker vind dan zeggen welk liedje mijn ''lievelingsliedje'' is. Mijn muzieksmaak is gewoonweg te breed. Om het iets makkelijker te maken, onderscheid ik mijn muziek in verschillende groepen. Zo heb ik wel een lievelingsrocknummer of cover. Vandaar dat ik vandaag een top 5 laat zien van mijn lievelingscovers op dit moment.

Ben L'Oncle Soul - Seven Nation Army


Te beginnen met ''Seven Nation Army'', een nummer wat veel mensen waarschijnlijk pas herkennen als ze het horen. Het origineel is geschreven en uitgevoerd in 2003 door The White Stripes, een Amerikaanse band die bestond uit Jack en Meg White.
Origineel:

Ben L'Oncle Soul goot over dit rauwe rock nummer een soul sausje. De Franse zanger coverde Seven Nation Army in het najaar van 2010. Hiermee scoorde hij een #26 in de hitlijsten.
Cover:

Yuna - Come as you are


Iedereen kent het nummer ''Come as you are'' van Nirvana wel. De rauwe stem en gitaarsolo van Kurt Cobain maken het een grote hit in 1992. Maar klinkt dit nummer nog net zo mooi als je het grove geweld eruit laat?
Origineel:

Maleise zangeres Yuna bewijst van wel. Haar zoete stem doet alles lief en zacht klinken, zelfs de meest heftige tekst. Je kan een hoop verpesten als je een liedje covered, maar dat ik Yuna niet gelukt.
Cover:

Israel Kamakawiwo'ole - Somewhere over the Rainbow


Een klassieker is het, ''Somewhere over the rainbow''. Natuurlijk afkomstig uit de musicalfilm ''The Wizard of Oz''. Origineel geschreven voor Judy Garland.
Origineel:

Volgens mij is er nog nooit een nummer zo vaak gecovered als ''Somewhere over the Rainbow''. In rap, top 40 en zelfs opera muziek kun je de tekst terug vinden. Maar deze cover van de Hawaïaanse Israel Kamakawiwo'ole is zo ontzettend mooi en rustgevend, die moest gewoon in dit lijstje.
Cover:

 

Greg Laswell - Girls just wanna have fun


''Girls just wanna have fun'' door Cyndi looper. Wat een tof nummer is dit toch. Ik zal het niet ontkennen, ik heb mezelf meerdere keren dansend door de kamer gevonden als dit nummer op de radio kwam.
Origineel:

Toch smelt ik ook weg bij deze cover van Greg Laswell. Doordat de tekst nu door een man wordt gezongen, stapt het compleet uit de context. Zo breekbaar en emotioneel, een echte tranentrekker.
Cover:

William Fitzsimmons - I kissed a girl


Katy Perry's ''I kissed a Girl'' was een grote hit in de zomer van 2008. Niet gek ook, met zo'n schokkende tekst en videoclip.
Origineel:

Deze cover is waarschijnlijk mijn favoriet, omdat het origineel er nauwelijks in te herkennen is. William Fitzsimmons zong zijn eigen versie, waardoor het een lief liedje werd over een jongen die verliefd is. Een draai van 180 graden dus.
Cover:

Love,

Julie Joanne

P.S. Meer lezen over mijn muzieksmaak? Klik dan hier :)

10 opmerkingen:

 1. Ik vind die van Katy Perry juist het leukst! Wat grappig, ik zoek dit echt nooit.. Leuk blog heb je, ik volg je nu via bloglovin! :) X

  www.ingewm.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk artikel! Ik luister eigenlijk nooit covers, maar er zitten zeker een paar mooie tussen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow Somewhere over the Rainbow is geweldig gedaan zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Adorable blog you have here, do you want to follow each other? if you decided to follow me on BLOGLOVIN please let me know so I can follow you back xoxo

  www.love-joice.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lastig, hè, om een 'lievelingsliedje' te kiezen. Vind ik ook. Er zijn zo veel nummers goed! En hangt ook een beetje van je stemming af natuurlijk.

  Ik ken eigenlijk niets van de artiesten en bands die ik voorbij zag komen in je blogs. Maar ik sta voor alles open. Mail me anders een keer wat YouTube linkjes van aanraders. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hou ervan om covers te beluisteren en het verbaasd me wat een goede er soms tussen zitten. Echt toffe covers! X Eline

  BeantwoordenVerwijderen