11.1.14

Julie is stom!

Er zijn immens veel redenen waarom ik een afschuwelijk kind ben. Zo vind ik het leuk om met m'n nagels op tafels en stoelen te tikken. Als ik in de metro zit gebruik ik mijn vingers om de drumsolo die ik op dat moment door m'n oortjes heen hoor dreunen, mee te spelen. Dan kijkt er een mens of twee geïrriteerd en stop ik ermee, maar als ik dan ben overgestapt en in een andere metro zit, doe ik het net zo goed weer, zonder er erg in te hebben.

Ik ben ook een stom kind omdat ik het altijd vergeet om mensen te vragen hoe het gaat. Je weet wel hoe die gesprekken gaan. ''Hoe gaat het?'' ''Goed, met jou?'' Bij mij gaat zo'n gesprek als volgt: ''Hoe gaat het?'' ''Goed''. Ik weet niet hoe het komt, maar ik vergeet structureel de ander te vragen hoe het gaat. Het heeft dan ook niks met die persoon in kwestie te maken. Zo vergeet ik aan mijn moeder te vragen hoe haar dag was, terwijl ik net aan één stuk door over de mijne heb verteld. Van alles is dat wel mijn grootste irritatie punt aan mijzelf.

Het is natuurlijk niet moeilijk om afschuw tegenover jezelf te uiten. We zijn uiteindelijk allemaal over iets (of alles) onzeker. Maar misschien kunnen we zo nu en dan veranderingen in ons gedrag aanbrengen waardoor onze omgeving het fijner vind om met ons om te gaan. Althans, dat is wat ik ga doen.

Love,

Julie Joanne


P.S. Heb ik toch nog een goed voornemen weten te bedenken :)

3 opmerkingen:

 1. Julie, je bent niet stom! Je bent lief! :-)

  Wel goed dat je jezelf onderzoek en je best doet om aan jezelf te blijven werken. Gaat goed komen met jou en je irritante getik in de metro, hahaha! :-P

  Leuk stukje. Ik kijk uit naar je volgende blog!

  Groetjes,

  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken je niet (persoonlijk), maar het zal allemaal vast wel meevallen hoor, je ziet eruit als een lieve meid :)! Wel heel erg goed dat je aan jezelf wilt werken en dat je je zwakke punten ook ziet, dat talent hebben niet veel mensen!

  liefs,
  Femke

  BeantwoordenVerwijderen