19.4.14

Afscheid nemen is stom!

Zullen we doen alsof? Gewoon alsof het niet bestaat en iedereen voor altijd bij elkaar blijft?

Afgelopen donderdag was mijn allerlaatste 'normale' schooldag. Gek genoeg was het één van de leukste schooldagen ooit. Totaal niet geforceerd, maar gewoon omdat we daar allemaal behoefde aan hadden. Effe lekker keten en de les uit worden gestuurd omdat je de slappe lach hebt. Wat ga ik dat missen.

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat ik alle klasgenootjes en leraren ga missen, maar wat voor mij het moeilijkste afscheid gaat zijn, is dat van het gebouw. En nee, ik ben niet zo'n iemand die een gecompliceerde liefdesrelatie met een gebouw heeft, zoals je dat weleens ziet op TLC. Ik heb er gewoon heel veel meegemaakt. Zo stapte ik vijf jaar geleden als pukkelige 11-jarige, tram 8 in om er vervolgens bij De Pieterdehooghweg uit te stappen. Verdwaald in de gangen en compleet gedesoriënteerd door de onlogische nummering van lokalen. Gelukkig kwam ik er al snel achter dat alles hier niet zo geordend gaat als zou moeten. Heerlijk vind ik dat, zo rommelig.

Het fijne aan opgroeien op één bepaalde plaats, is dat je de omgeving tot in de kleinste details kan bestuderen. Zo ken ik mijn schoolgebouw van elke scheur in de muur tot de verkleurde bioscoopstoelen in de danslokalen. Iedere steen komt bekent voor, en zelf de geur is vertrouwelijk. Je merkt dat ik al sentimenteel word van een hoopje beton vol overdreven pilaren, laat staan als ik afscheid moet nemen van dat heerlijk vertrouwde gevoel. Dat gevoel waarbij je iedereen kent en je je compleet veilig voelt. Natuurlijk kun je zo'n gevoel ook krijgen op het HBO, alleen kost dat tijd. En tja, ik blijf een ongeduldig type.
 

Love,

Julie Joanne

5 opmerkingen:

 1. Ik zit nu twee jaar op de universiteit en ik heb mijn middelbare school geen seconde gemist. Tuurlijk, het is eventjes wennen, maar daarna is het alleen maar een heel leuke stap verder :) Veel succes met je eindexamens alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat het ook zo voor mij gaat zijn, thanks :)
   xx Julie

   Verwijderen
 2. Snap dat het wennen zal zijn! Ik vond ook van het VMBO naar het MBO echt geen verschil. Nog steeds veel geouwehoer etc. Maar misschien is dat met HBO of Universiteit toch anders..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als de dag van gisteren dat ik dat meemaakte! heel spannend allemaal! heel veel succes! zeker voor de spannende tijd die komen gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet zeker dat alles goed komt en je het naar je zin gaat hebben! Ik vond het al moeilijk om afscheid te nemen van de basisschool!! Xx Gwennie

  BeantwoordenVerwijderen